The Take Away Shows

När klockan ringde klockan 7 var det inte gråmörkt och hemskt som det varit den senaste månaden, istället var himlen sådär varmt ljus av snö och gatlyktor - ett ljust mörker. Jag blev nästan lycklig av att pulsa över snötäckta gator på väg till skolan, trots små och blöta snöflingor i mitt ansikte, trots att jag lekte bambi på hal is vid två tillfällen. Jag kom fram helskinnad som tur var.

Jag hade storslagna studieplaner för dagen. Dessvärre gick all min energi åt att försöka hålla mig vaken i fåtöljen på biblioteket...tji fick jag... Istället sitter jag hemma framför datorn och lyssnar på underbara människor som spelar musik på gator, i parker, i tunnelbanor: http://www.takeawayshows.com

Bäst är Yeasayer, jag får rysningar och blir helt kär i dem.

Soliga backen

Hemma har jag och M en promenad vi alltid går.
Nu var det länge sen, vi återvänder sällan hem samtidigt numera, olyckliga omständigheter motarbetar oss konstant.
Efter ungefär halva vägen ligger Soliga backen. Vi har upptäckt att oavsett väder lyser solen alltid där.
Det känns bra på nåt vis, att ovan molnen och i Soliga backen lyser solen även de mörkaste dagar. Det tänker jag åtminstone när mörkret känns lite för påträngande.I soliga backen lyser alltid solen


Idag ska jag laga pastasås och ta itu med teorierna kring genus och medborgarskap. Kanske ta en frusen promenad när mörkret lagt sig. Hemma är vinterdagarna vackra, i stan är det kvällarna som är vackrast.

Au Revoir Simone - Fallen snow (i väntan på fler flingor här)


Thank God for v and f...


Mitt tangentbord fick spel och vägrade skriva v och f. Det är märkligt hur långt man klarar sig utan dessa två bokstäver. Men sen sket det sig naturligtvis och varenda ord tycktes innehålla minst en av varje. Jag satt och kopierade och klistrade för att kunna kommunicera med omvärlden. På teknikvarushuset där tangentbordet inhandlades sa de "ack nej, vi kan inte hjälpa dig, det var för länge sen du köpte det". Men så inträffade ett mirakel - mina kära vänner v och f återvände! Jag ska aldrig mer ta dem för givna...

Alla har flytt stan den här helgen. Förutom A, så ikväll ska vi baka kakor och förtala alla som lämnat oss ensamma och panka i novembermörkret. (Nejdå, vi är så snälla.) Av någon anledning har jag inte alls kunnat utnyttja denna lugna helg så effektivt som jag önskar, men jag skyller lite på dagens utbildning i FN:s barnkonvention. Det var intressant dock, och det känns bra att vara lite insatt i den.

Nu ska jag hoppa ur pyjamasbyxorna och pallra mig iväg till kakbakning, te och novembermys!

Tisdagssammanbrott och linsgryta


Inte kunna säga "ja, vi är tillsammans nu".
Göra slut med någon man inte är tillsammans med.
Gråta okontrollerat så att han måste trösta fastän han är den som borde få gråta.
Bli lämnad ensam mitt i natten i Det Hemska Mörkret.
Vakna, till synes tom, men ändå spontangrina två gånger i timmen hela dagen.
Ångra sig.
Ångra sig om ångrandet.
Och ångra sig igen.
Skära grönsaker på måfå, missa fingrarna av ren tur.
Gråta lite i linsgrytan. Jag får salta lite mindre idag.

Aldrig är man så lycklig som när man har gröna strumpbyxor

Min vän K hade fest och vi fann oss omringade av en absurd mängd unga män. Underligt nog tycktes de flesta ha flickvän. Jag hade en väldigt trevlig kväll trots trängsel på Ks golv, hårdrocksband ute och en obeskrivligt vacker men upptagen man som tittade intensivt på mig under våra samtal om barndomsnostalgi och public service. Jag tror att mina gröna strumpbyxor lyfte hela kvällen.

Idag borde jag läsa in mig på mitt uppsatsämne, men helst vill jag bara gömma mig i mitt täcke och se V for vendetta - igen. Jag är en insnöad människa. Allt jag kan tänka på är min senaste förälskelse, för tillfället alltså nyss nämnda film. Jag spelar Yeasayers No need to worry om och om igen för det fortsätter vara det vackraste jag vet just nu, och om jag inte sansade mig skulle jag nog baka muffins varje dag.

Huvudsaken är att jag inte längre är arg över att D säger en sak och gör en annan. Jag vet dock inte om det är så mycket bättre att vara likgiltig... Men jag har ju åtminstone mina gröna strumpbyxor - vem kan vara likgiltig då?

Det regnar nu (tiddelipom)

precis som vid lunchtid när han rusade iväg till skolan utan paraply.
Fyra sätt att betrakta vatten

I. När mina tårar förlorar sin sälta,
då regnar jag

II. Blåsvaga ögonblick
mellan gråzonerna
bildar en skimrande väv av
nästan-lycka
Med platshandskar och impregneringsmedel
ska jag göra den vattentät

III. När ytspänningen mellan oss
går sönder
är det jag som faller i vattnet
och får en kallsup

IV. Jag vattnar blommorna
och förlorad i mina tankar
vattnar jag väggen
och golvet
och mina strumpor
Igen

En ursäkt och ett tidsfördriv

Jag har inte skrivit dagbok på många år, så kanske är det dags igen. Dagbok à la 2000-talet. Det är anledningen till att jag sitter här med en blogg (av alla saker...) istället för att plugga, som jag ju faktiskt borde. Välkommen till världen, kära ursäkt och tidsfördriv!


RSS 2.0