Hon som slapp undan

Sen berättade hon om tjejen som hade blivit överfallen av en främmande man på väg hem en kväll. Medan han försökte dra av henne kläderna skrek hon

"Vilken tur! Tack så mycket, det var sååå länge sen jag hade sex och jag har hållit på att bli galen!".

Det var tydligen lite för provocerande för mannen, som sprang därifrån. Om han hittade något lite mer ovilligt våldtäktsoffer senare förtäljer icke historien.

Detta ställer ju vissa saker på ända, och de försvarsadvokater och domare som fortfarande envisas med att anklaga tjejer för att vara lättklädda/lössläppta/kåta verkar ytterligare lite mer tappade med huvudet före. Som överfallsvåldtäktsman kanske det inte riktigt är härligt, ömsesidigt sex man är ute efter utan snarare något lite mer våldsamt och kränkande. Men, vad vet väl jag, kanske är det fel av mig att tro att de flesta män faktiskt kan hålla sig i skinnet hur snygg och lättklädd en tjej än är och att de som inte gör det är avvikande.

Moi je joue!Spjällis drömmer sig tillbaka

Stress över 30%-deadline för uppsatsen - och naturligtvis har jag fått för mig att detta är en bra tid för att teckna och måla mer än jag nånsin gjort sedan dolmen-året. Ja...jag anammar Eriks smeknamn för vår kära folkhögskola...det är oerhört fult!
Vi kom på mycket fult under det året. Erik bodde tillsammans med bland andra Läder-Petrus på porrgården (ehm..). Läder-Petrus fick diverse andra smeknamn, bland annat något random kött-inspirerat som jag inte minns. Mina annars så söta ängla-flickor (eftersom vi bodde på Änglavåningen) kunde i samma anda kallas så tjusiga saker som Biffen, Levern och Spjällis. Jag minns inte om nån nånsin fick namnet Järpen (a.k.a Oxjärpen), annars är det ledigt, gott folk!
Man kan väl sammanfatta det med att jag förmodligen inte målade så fasligt mycket  under det året ändå - och följaktligen målar jag numera mer än nånsin. Så går det när man är skoltrött och inte har tramsiga upptåg att uppehålla sig vid.

Uppsatstider...

...får folk att säga de underligaste saker.

Min bror: "Vi hörs då. Nu ska jag iväg och leta efter en sångbok från 1860-talet"

Surrealistiskt nästan.

Karaktärsdanande

sluta tänka jag måste sluta tänka och definitivt sluta känna så mycket utanpå. svag karaktär och bekräftelsebehov. svag karaktär klarar inte av internet musik papper och penna för då gör jag inte det jag ska. jag måste sluta tänka på annat än det jag borde tänka på och jag måste definitivt sluta okynnestänka på det jag inte kan göra något åt. det är bara att se tiden an.

Söndag morgon; den första vårdagen

Idag tillkännagav Katarina att mars, och därmed våren, är här. Det var ett välbehövligt uppvaknande från en ångestladdad dröm, men jag förflyttade mig i tanken raskt sjumilakliv närmre uppsatsdeadline. När jag insåg att det är 2 veckor, inte 1 som jag trodde, till 30%-inlämningen kunde jag andas igen.

Solen lyser faktiskt lite blygt utanför fönstret idag också, så kanske kanske kan jag fira denna första vårdag med att byta gardiner och sätta upp mitt nya fina sänggavelagerande tygstycke. Och ikväll bjuds det på inflyttningste bland lådor och kartonger hos Adisa.Efter frukost på sängen med gröt och äppelkaka vill jag......virka fler blommor......och förvandla glasdjur till smycken, men jag vet att jag borde läsa...

.

...och då vill jag läsa det här......men jag måste ju läsa det här :(

RSS 2.0